Пилешко вретено със спанак и картофено пюре

03/04/2016
NEVI
отNEVIПомощник Готвач1624983
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 065
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете бутчетата, като не махате кожата (може и да си купите готови пилешки пържоли), начукайте добре с чукче за месо и овкусете със сол и черен пипер.

Измийте спанак и подредете листата върху цялата повърхност на месото (ако ползвате спанак с по големи листа, първо леко ги задушете в малко масло). В единия край на пържолите сложете парчетата кашкавал и завийте на стегнато руло, като започнете от страната на кашкавала.

Завържете вретената с конец, сложете в тавата и полейте с малко олио. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурната, покрити с алуминиево фолио. Когато месото се изпече, махнете фолиото и запечете, докато кожата стане хрупкава. Не препичайте месото, защото ще стане сухо.

Извадете от фурната, покрийте с фолио и оставете за 10-15 минути да почине, преди да го нарежете.

За пюрето почистете, измийте и нарежете картофите. Сварете ги в подсолена вода, после отцедете излишната вода и намачкайте. Прибавете маслото и млякото, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Разбъркайте добре.

За салатата измийте и почистете зеленчуците. Нарежете краставицата на полумесеци, копъра и магданоза- на дребно, а спанака оставете на цели листа. Овкусете със сол, олио и лимонов сок.

Сервирайте ястието, като в чиния направите подложка от пюрето и върху него сложите нарязаното под ъгъл вретено и гарнирате със салатата.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар