Пирожки със сирене с прясно мляко

03/04/2016
enggell2020@abv.bg
отenggell2020@abv.bgГотвач278565951
"Помните ли пирожките от училищната лавка едно време? Тези са точно като тях "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55 604
  • Преглеждания за месеца1650
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, захарта, прясното мляко и 2-3 с.л. брашно се правят на кашичка, която се оставя да се надигне.

Разбъркваме яйцата, киселото мляко, оцета и олиото. Солта размесваме с брашното. Към яйчната смес добавяме шупналата мая, постепено добавяме и брашното.

Замесваме меко тесто. Прибираме в хладилник за около 1 час.

Късаме топчета, разтегляме като мекица, поръсваме с натрошено сирене и навиваме на стегнато руло.

Пържат се в сгорещена мазнина до златист цвят. Изваждам върху хартия.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Дани77
Дани77
04.09.2016 12:18
Страхотни са.
4
0
Димитричка Великова
Ще ги пробвам задължително!!!.... Бях много малка когато баба ми ги купуваше....но сега не мога да намеря никъде толкова вкусни...
5
0
Исман Алиева Ибрямова
a след като сме ги оформили на руло трябва ли да изчакаме за да втасат или направо ги пържим ?
3
1
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
15.05.2016 10:16
не, пържат се....
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв