Тиквеник с печени орехи и пудра захар

03/04/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции12-14
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо703
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • тиква - 1 кг
  • орехи - 100 г печени
  • канела
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете тиквата на ренде. Оставете я да се отцеди и поръсете със захарта, начуканите печени орехи и няколко щипки канела.

Разстелете корите. Поръсете върху всяка кора олио, намажете равномерно с плънка и завийте на руло.

Наредете в подходяща тава, намазана с олио. Полейте тиквеника с малко олио и отгоре и го изпечете в умерена фурна до златист загар.

Още топъл, поръсете тиквеника обилно с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар