Салата със семена

МаринаМарина
Помощник Готвач
933831323051
Салата със семена
Снимка: Марина
1 / 2
03/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр.
  • репички - 2 стръка
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • тиквени семки - 1 с.л. белени
  • слънчогледови семки - 1 с.л. белени
  • ленено семе - 1 ч.л.
  • чиа - 1 ч.л.
  • сусам - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте марулята и след това я накъсайте на парчета в купа. Измийте и почистете репичките.

Нарежете ги на тънки слайсове. Измийте и почистете пресния кромид, след което го нарежете на ситно.

Овкусете салатата със зехтина, солта и ябълковия оцет. Добавете към нея тиквените семки, слънчогледовите семки, лененото семе, чиата и сусама, след което разбъркайте салатата хубаво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Понякога добавям и сусам леко запечен на тиган. Много променя вкуса на салатата.
11.04.2016 09:28
Марина
Марина
Както прецените. По принцип се препоръчва чията да се накисва, тъй като ако не е накисната има вероятност да раздразни стомаха. Ако я слагам в плодови салати или смутита винаги я кисна. В салата просто я поръсвам, тъй като има достатъчно течности и успява да се абсорбира. При мен да чукам няма раздразнения, но и слагам по малко. Но при всеки човек се усеща по различен начин. Естествено може да се консумира и стрита на прах. Пробвайте различни варианти и ще разберете кой е най-поносим за вас. :)
04.04.2016 15:07
Биляна Владова
Биляна Владова
чията трябва ли да е трошена или може и цяла, защото навсякъде където четох се препоръчва трошена
04.04.2016 14:46