Грахам с царевично брашно

04/04/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо780
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г Грахам
  • царевично брашно - 100 г
  • мая - 1 пакетче суха
  • зехтин - 2 с.л. Екстра Върджин
  • сол - на вкус
  • захар - 1 к.л.
  • вода - около 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се смесва маята със захарта и се добавя малко топла вода. Оставя се да втаса.

В съд се смесват двете брашна и солта. Прави се кладенче и се слага зехтинът. Добавя се и втасалата мая и вода по малко.

Замества се меко тесто. Водата се слага по малко докато се достигне желаната консистенция, затова количеството на водата е относително. Тестото не се меси много, оставя се съвсем леко размесено. Втасва.

Втори път не се меси, не втасва втори път. Слага се в малка форма за хляб, намазва се с четка съвсем малко със зехтин за по-хрупкава коричка и се пече в предварително загрята фурна за 180-200 градуса.

При нужда се покрива с фолио, което в края се отстранява, за да се запече добре. Изважда се на скаричка, за да не подмокри долната му част, докато е горещ.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар