Китайски ориз по кантонски

13/08/2011
Анонимен
отАнонименДжедай5088145
"Забравете за заглавието, съсредоточете се върху вкуса, който е великолепен!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 482
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • колбас - 100 г салам + 100 г шунка
  • мазнина - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • соев сос - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в 5 чаши вряща подсолена вода. Отцедете го и го оставете да изстине. Накълцайте лука, нарежете на дребно салама и шунката и ги запържете в мазнината.

Разбийте яйцето и го прибавете към колбасите, като бъркате непрекъснато. Прибавете ориза с малко соев сос и оставете ястието на слаб огън, докато започне да къкри. Поднесете самостоятелно или като гарнитура към птиче месо.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Atanas Valkov
Atanas Valkov
25.02.2013 23:38
Изпробвах рецептата и е много добра.Може да се усложни с малко фантазия мапример + сладко кисел сос
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв