Кекс от кайма и яйца

05/04/2016
Билянаот БилянаГотвач 1x
"Препоръчваме този кекс да се поднесе с чаша добре изстудена бира. В краен случай може да го сервирате и заедно с бяло вино, но в никакъв случай не го поднасяйте с кафе "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
49 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо160 850
  • Преглеждания за месеца1844
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена49

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Каймата се омесва със ситно нарязания лук, 3 яйца, черният пипер, чубрица и галетата. Престоява 30 минути да поема аромата на подправките.

Другите 3 яйца се сваряват и нарязват на дребни кубчета заедно с краставичките и половината кашкавал и се объркват с каймата.

Каймата се разстила в добре намазнена кексова тава с леко притискане, за да заеме формата на самата тава.

Пече се на 200 градуса, като по средата на печенето, ако каймата е пуснала вода, се излива внимателно. Пече се до зачервяване.

Обръща се в кръгла тавичка поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната докато се зачерви и кашкавалът.подобни рецепти тук

5 11
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Дирухи Ереносян
Страхотна рецепта! Трябва да се пробва :)
5
0
Мария Даалийска
Благодаря за рецептата. Ще направя кекса, но не сте отбелязали количеството на кашкавала.
3
2
ПетяРВ
ПетяРВ
21.09.2016 21:10
НЕВЕРОЯТЕЕЕН! ГЛАСУВАМ С 5!
6
1

Виж всички коментари или напиши такъв