Малки баклавички

05/04/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач20767361
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо880
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл. Плънката се приготвя, като смлените орехови ядки се смесват с разбитите яйца, захарта, ванилията, олиото и брашното с бакпулвера.

Всяка кора се намазва с разтопено масло, прегъва се на две, в единия край се слага от плънката и се навива на рула. Така се процедира с всички кори, подреждат се в намаслена тава за печене.

Рулата се разрязват на баклавички с дължина 7-8 см. Пече се на 180 градуса докато придобие приятен златист загар. Баклавата се оставя да изстине и се залива с горещия сироп.

Сиропът се приготвя, като захарта и водата се смесват в тенджера, оставя се да заври, след като заври се намалява котлона и се оставя да къкри 5 минути. Добавят се ванилията и сока на лимона.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар