Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Малки баклавички

Малки баклавички

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Малки баклавички
Снимка: Gergana Tsvetanova
2 / 3
05/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • масло - 125 г
  • За плънката
  • орехи - 2 ч ч смлени
  • ванилия - 1
  • захар - 1/2 ч ч
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 50 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • За сиропа
  • захар - 4 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл. Плънката се приготвя, като смлените орехови ядки се смесват с разбитите яйца, захарта, ванилията, олиото и брашното с бакпулвера.

Всяка кора се намазва с разтопено масло, прегъва се на две, в единия край се слага от плънката и се навива на рула. Така се процедира с всички кори, подреждат се в намаслена тава за печене.

Рулата се разрязват на баклавички с дължина 7-8 см. Пече се на 180 градуса докато придобие приятен златист загар. Баклавата се оставя да изстине и се залива с горещия сироп.

Сиропът се приготвя, като захарта и водата се смесват в тенджера, оставя се да заври, след като заври се намалява котлона и се оставя да къкри 5 минути. Добавят се ванилията и сока на лимона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: