Сочна шоколадова торта

05/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Ето така трябва да изглежда истинската шоколадова торта - сочна, много какаова и голяма "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 582
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашното с бакпулвера, содата, разбитите яйца, прясното мляко, олиото, какаото и ванилиите и разбъркваме. Последна прибавяме горещата вода на тънка струйка и отново разбъркваме.

Разделяме сместа на три и я изсипваме върху хартия за печене. Печем блатовете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути. Вадим ги и ги охлаждаме.

Начупваме шоколада на парчета и го стопяваме заедно със сметаната на котлона на ниска степен, като разбъркваме, сваляме от котлона и добавяме маслото, изчакваме да се охлади добре, за да стегне.

Разбиваме сухата сметана според инструкциите. Редим тортата, като първия блат намазваме със сметана и слагаме плодовете от сладкото, втория блат мажем с шоколада и накрая покриваме тортата от всички страни с останалия шоколад. Прибираме в хладилника, за да стегне добре.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марина
Марина
05.04.2016 16:46
Много обичам хубаво сиропирани торти. Доста примамлива торта изглежда и определено ще изпробвам рецептата :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв