Руски беляши (пирожки с кайма)

05/04/2016
Александра
отАлександраНовак5109
"Ето това е истинска протеинова закуска в пухкава обвивка "
Приготвяне70 мин.
Готвене30 мин.
Общо100 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 059
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • Тесто
  • брашно - 500 - 600 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • Плънка
  • кайма - 250 - 300 г свинска
  • лук - 1 средно голяма глава
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • чесън - 1 скилидка (по желание)
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява и се смесва с предварително загрялото мляко в един съд. Към сместа от масло и мляко се добавя маята, захарта и яйцата. В друг съд се слага брашното и солта, добавят се и течните съставки и се меси тесто.

Тестото се оставя 30 минути на топло, след което се меси отново и повторно се оставя на топло за 30-40 минути, след което отново се меси.

От готовото тесто се оформят топчета и всяко поотделно се разточва. В средата на всяко разточено топче се слага по 1 лъжица от плънката. Така подготвени се затварят, при което се оставя дупка от едната страна, за да се вижда месото.

Пържат се в загрято олио, като първо се пържат откъм затворената страна (задължително).

Плънка: Лукът и чесънът се нарязват на дребно и заедно с подправките се омесват с каймата като за кюфтета.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Александра
Александра
06.04.2016 11:00
Благодаря за идеята с картофи ще я пробвам
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
05.04.2016 23:16
Страхотни са!Класическа рецепта,отдавна не съм ги правила и сега ми даде добра идея,точно се чудех какво ми се хапва :) Стандартно беляши се приготвят с кайма,но може да се направят с пилешко месо и дори с картофи,също стават много вкусни :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв