Торта с бишкоти

17/08/2011
Maрияот MaрияНовак
"Вкусна домашна торта с бишкоти и много крем"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо42 709
  • Преглеждания за месеца188
  • Преглеждания за седмицата85
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Три лъжици нишесте разбъркваме с малко мляко на кашичка. Прибавяме получена каша към останалото мляко. Два жълтъка разбиваме с 1-2 супени лъжици кристална захар до побеляване и тях също прибавяме към млечната смес.

Слагаме на огъня и непрекъснато бъркаме, докато се сгъсти. Охлаждаме и прибавяме едното пакетче ванилия.

Отделно разбиваме маслото с пудрата захар, прибавя се какаото, като непрекъснато бъркаме, второто пакетче ванилия и най-накрая орехите. Към получената смес прибавяме бавно - лъжица по лъжица, охладения млечен крем. Прибавяме разбитите на сняг белтъци с 5 супени лъжици кристална захар.

Бишкотите се потапят в прясно мляко, в което сме сложили ром или коняк - 1 с. л., след което подреждаме в 1 ред в тортена чиния. Отгоре намазваме с дебел слой от крема.

Нареждаме останалите бишкоти, запълваме празнините с парченца и намазваме с останалия крем, дооформяме тортата отстрани и поръсваме със смлени орехи.

Пожелание можете да украсите тортата с различни видове плодове.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 4
3 5
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Gergana
Gergana
30.12.2012 21:28
супер е
0
0
величка
величка
09.06.2012 17:05
много е хубава
0
0
Едита Попова
Едита Попова
28.04.2012 01:06
Най хубавото кафе за Мен!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти