Турски сиропирани сладки

09/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 130
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сиропа: Сваряваме водата, захарта и лимона за 3 минути и махаме от котлона. Охлаждаме сиропа.

В купа сипваме брашното, пудрата захар, гриса, бакпулвера и маргарина. Разбъркваме и прибавяме яйцата, замесваме средно твърдо тесто и го разделяме на две.

Оформяме тестото на дебели фитили, от които късаме парчета с големината на орех, които овалваме и леко удължаваме. Подреждаме ги в тава с хартия за печене на разстояние 2 см едни от други.

Печем в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за 25-30 минути.

Вадим сладките и ги преместваме в подходящ за сиропиране съд. Заливаме горещите сладки с изстиналия сироп.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Албена
Албена
29.07.2016 17:31
Много вкусни стават ако вместо вода се сложи прясно мляко.
0
0
Биляна
Биляна
09.04.2016 12:14
тези турски сладкиши просто са страхотни, за мен няма по добри
0
0
Pressy
Pressy
09.04.2016 11:49
Обичам турските изкушения ! Те са номер 1 .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв