Вкусни пържени сиренки

07/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Внимание!!! Опасно вкусни пържени сиренки! Да се унищожават без предупреждение"
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 653
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното, правим кладенче и изсипваме разтопеното масло, олиото, яйцата, прясното мляко, бакпулвера и солта.

Замесваме средно меко тесто, което прибираме в хладилника за 20 минути.

От тестото късаме топчета с големината на яйце, разточваме ги на кръгла кора с диаметър 12-15 см. В средата слагаме предварително натрошено сирене и малко масло.

Прегъваме кората на две и прищипваме краищата като прегъваме с пръсти или притискаме с вилица.

Пържим сиренките в сгорещено олио на средна температура от двете страни.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар