Пирожки със солена плънка

22/08/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Няма начим да устоите на аромата на тези изключително вкусни Пирожки със солена плънка! Ние се поддадохме на изкушението!"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 303
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

  • мая - 1 пакетче суха (11 г)
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. хладка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • извара - 200 - 300 г
  • яйца - 1 белтък
  • див лук - 1/2 връзка, може и зелен
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От маята, водата, захарта, 2 ч.л. сол и брашното замесете меко тесто. Оставете го да втаса за 1 нощ в хладилник. На другия ден разбъркайте изварата, с белтъка, накълцания див лук, зехтина, сол и черен пипер на вкус, за да приготвите плънката.

Късайте от тестото парчета с големината на длан и ги оформете в елипсовидна форма. С помощта на пръстите ги разтворете леко в средата, сложете от плънката и ги затворете внимателно. Пирожките се пържат в сгорещено олио, като се обръщат, за да се изпържат равномерно.подобни рецепти тук

5 2
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар