Пирожки със солена плънка

22/08/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Няма начим да устоите на аромата на тези изключително вкусни Пирожки със солена плънка! Ние се поддадохме на изкушението!"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 576
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • мая - 1 пакетче суха (11 г)
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. хладка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • извара - 200 - 300 г
  • яйца - 1 белтък
  • див лук - 1/2 връзка, може и зелен
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От маята, водата, захарта, 2 ч.л. сол и брашното замесете меко тесто. Оставете го да втаса за 1 нощ в хладилник. На другия ден разбъркайте изварата, с белтъка, накълцания див лук, зехтина, сол и черен пипер на вкус, за да приготвите плънката.

Късайте от тестото парчета с големината на длан и ги оформете в елипсовидна форма. С помощта на пръстите ги разтворете леко в средата, сложете от плънката и ги затворете внимателно. Пирожките се пържат в сгорещено олио, като се обръщат, за да се изпържат равномерно.подобни рецепти тук

5 2
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар