Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Капама»Агнешка пролетна капама

Агнешка пролетна капама

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Агнешка пролетна капама1 / 2
07/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • масло - 4 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • спанак - 400 г
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • сол
  • магданоз
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, нарязано на парчета, се запържва. Изважда се и след това се запържва лукът, нарязан на дребно.

Когато се позапържи се добавят нарязаните моркови и спанак. След задушаването им с доматеното пюре, се връща месото.

Подправя се със сол и червен пипер. Залива се с хладка вода и се оставя да ври на тих огън, докато остане само на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: