Еклери с крема сирене

13/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 217
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера слагаме млякото, водата, солта, олиото и маслото и оставяме да се сварят.

Махаме ги от котлона и започваме да прибавяме постепенно брашното, като разбъркваме, докато тестото стане на топка и започне да се отделя от стените.

Оставяме да почине за 5-7 минути и започваме да прибавяме яйцата едно по едно, като след всяко разбъркваме добре, за да се усвои от тестото.

Изсипваме тестото в пош и го шприцоваме в тава върху хартия за печене на малки топчици.

Печем ги в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато се зачервят и увеличат обема си. Вадим ги и ги охлаждаме. Режем ги по средата.

В купа разбиваме майонезата с крема сиренето и подправяме с черен пипер. С получената смес мажем долната половинка и похлупваме с капачето.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 21:51
никога не съм яла солени еклери...някой ще каже ли дали да опитам рецептата?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!