Пастет от черен дроб

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пастет от черен дроб1 / 2
08/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • черен дроб - 500 г
  • сланина - 200 г
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • моркови - 1 бр.
  • целина
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива и нарязва на парчета. Прибавят се сланината, също нарязана на парчета, морков, целина и лук. Залива се с 1/3 чаша вода и се слага да ври.

След като омекнат продуктите се добавят 1-2 дафинови листа и се оставя да ври още 10 минути. След като всичко е добре омекнало се отстранява дафиновият лист.

Следва смилане на продуктите до получаване на пастетообразна смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: