Кюфтенца с бял сос - втори вид

08/04/2016
enggell2020@abv.bgот enggell2020@abv.bgГотвач 1x
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 418
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата правя кюфтенца, овалвам ги в брашно и пускам в тенджера с вряща подсолена вода. След 15-20 минути изваждам кюфтенцата и прецеждам бульона.

В купа до хомогенна смес разбърквам яйцата с щипка сол, киселото мляко, оцета и брашното.

Към прецедения бульон добавям олиото и вода, ако е необходимо. Течността трябва да е около 1.2-1.3 литра общо, слагам на котлона.

Още докато не е завряла течността слагам яйчено-млечната смес и бъркам докато се свари с бъркалка, за да няма бучки, важното е да не завира сосът.

Добавям сол на вкус. Връщам кюфтенцата при соса и сервирам. Може да се поръси с прясно смлян черен пипер, който обича.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар