Турски кюфтета от патладжани и тиквички

21/08/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5108145
"Не какви да е кюфтета, а турски, от патладжани и тиквички, в които ще се влюбите от първата хапка!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 706
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и сварете леко патладжаните, отцедете ги и ги скълцайте много ситно заедно с почистените тиквички. Смесете патладжаните и тиквичките с настъргания лук, сиренето, брашното, яйцата, сол и черен пипер на вкус.

Разбъркайте сместа добре и оформете с мокри ръце неголеми кюфтенца. Овалвайте ги в брашно и яйца и ги пържете в сгорещена мазнина. Поднесете със свежа салата.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Грета
Грета
13.07.2015 22:16
Здравейте мили хора!
Не се косете, защото иначе манджите ви никога няма да се получат. И най-неопитната домакиня може и трябва да импровизира и не трябва да разчита на това, че ястието ще се получи, ако го направи точно както е описано в рецептата. Освен това и факторите като вид и качество на продуктите, с които разполагаме, фурна, котлон, съд и т.н. винаги играят голяма роля. А и да не се получи от първия път, голяма работа, всеки опит е от полза. Лично аз поддържам тезата, че хубавите неща винаги никога не стават от 1. път :-)
Предоставям ви моя вариант на кюфтенцата, които направих тази вечер и които станаха много по-вкусни отколкото очаквах.
Поварете обелените патладжани за не повече от 10-12 мин. за да не станат на каша. След това ги нарежете на много ситни парченца. Тиквичките обелете и настържете на едрото ренде. Към сместа прибавете само 1 яйце, но вместо брашно, сложете поне 5-6 пълни супени лъжици с галета. Прибавете също 2 скилидки пресован чесън, копър и магданоз.
Сместа става доста мека въпреки всичко. Ако не успеете да оформите кюфтенцата и сместа ви лепне по ръцете, просто прибавете още малко галета. Накрая оваляйте само в галета, иначе рискувате кюфтенцата да се разложат в белтъка. Ако не се получава с ръка, помогнете си с метална намокрена лъжица. Пържете в силно загрято растително масло. Когато станат готови, ги поставете вържу парченце от кухненско руло, за да се отцедят от мазнината - тиквичките и патладжаните винаги поемат доста от нея. И на финала гарнирайте със сос от кисело мляко и пресен копър, много е вкусно!
2
0
Минка
Минка
14.06.2012 16:21
Обидно ми е да чета как се нагрубявате. Ясно е, че рецептата не е точна, а по въпроса за кълцането на тиквичките си е тест за интелигентност.
2
0
Ани
Ани
12.06.2012 20:12
Написано е, тиквичките са сурови. Как от сурови нищо да не става? Тиквените кюфтета се правят от сурови тиквички. Патладжаните сигурно по-бавно се поддават на термична обработка. Ще пробвам рецептата, много ми харесва! Тиквичките се настъргват и посоляват, оставят се да се изцедят добре. Патладжаните също трябва да се изцедят, за да падне горчилката.
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв