Апетитни шницели с кайма и тиквички

08/04/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395619615
"Невероятна комбинация от кайма и тиквички, обединена във вкусен шницел...Поднесете с млечно-чеснов сос и се насладете на страхотния вкус"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 649
  • Преглеждания за месеца249
  • Преглеждания за седмицата80
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и рендосайте тиквичките. Оставете ги в гевгир да се отцедят за 15 минути. В купа сложете каймата, чукнете яйцата, прибавете киселото мляко, содата и всички подправки. Накълцайте чесъна на много ситно, отцедете тиквичките, като леко ги натискате с ръка.

Добавете чесъна, брашното, галетата и тиквичките към каймата и разбъркайте всичко, най-добре с ръка. Оставете в хладилник за 30 минути.

Загрейте олиото и с помощта на мокра лъжица или малък черпак, гребвайте от сместа и пускайте в мазнината, като леко им придавайте овална форма. Намалете котлона на средна температура и пържете до златисто-кафяво от двете страни.

Обръщайте, когато прецените че от едната страна са изпържени, по този начин шницелите ще са по-стегнати, иначе рискувате да ги обърнете по рано и да ви се разкашкат.

Отцедете върху домакинска хартия и поднесете с млечно-чеснов сос.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Калинов
Калинов
01.07.2016 21:22
Пробвах я днес рецептата и не останах очарован особено,но времето в фризера трябва да е повечко че наистина ако не се уцели момента на обръщане стават на каша,вместо кайма аз бих добавил няколко вида сирена и би ми допаднало повече
1
1
ne6
ne6
13.04.2016 18:47
За да не се разкашкат се слагат във фризера за 15-20 мин.
1
0
Гергана  Георгиева
Ммм...направо няма какво да кажа!Страхотни са!Сочни и вкусни
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв