Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Босненска бурания – постен гювеч

Босненска бурания – постен гювеч

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Босненска бурания – постен гювеч2 / 3
25/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. средни
  • тиквички - 2 бр.
  • брашно - за овалване
  • сол - 2 ч.л.
  • масло - 30 г
  • олио - 2 к.ч.
  • кисело мляко - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - ½ връзка
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем почистените и обелени картофи на кръгчета с дебелина 2 мм и ги поставяме в студена вода. Обелените тиквички режем на кръгчета с дебелина 4 мм и също държим в студена вода. В касерола разтопяваме маслото и прибавяме 1 к.ч. олио, разбъркваме и махаме от котлона.

Подсушаваме картофите и тиквичките в кухненска хартия. Потапяме първо картофите в разбърканото брашно със сол и ги редим в намаслена тава за печене. Повтаряме същото и с тиквичките, които подреждаме отгоре. Заливаме зеленчуците с разтопената мазнина.

Печем зеленчуците в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, за около 30 минути, вадим и охлаждаме.

Заливаме буранията с киселото мляко, в което сме разбъркали пресования чесън и наситнения магданоз. Останалото олио загряваме и в него запържваме червения пипер, заливаме върху киселото мляко и ръсим с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: