Гръцка баница от Серес

13/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Според вас българските или гръцките рецепти за баници са по-добри?"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 759
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори за баница – 3 бр. от големите печени кори на сач
  • олио – 1 к.ч. или зехтин
  • вода – 1 к.ч.
  • тиквички – 2 бр.
  • яйца – 2 бр.
  • сирене – 1 ч.ч. обезсолено или извара
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • червен пипер – 1 ч.л. на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и рендосваме тиквичките на едрата страна на рендето, изстискваме водата от тях и им прибавяме разбитите яйца, сиренето, солта, черния и червения пипер, разбъркваме.

Разстиламе първата кора на масата и мажем със смес от водата и олио, върху нея поставяме втората кора и също я намазваме. Разпределяме половината от плънката, поставяме третата кора и сипваме останалата плънка и поливаме с остатъка от сместа.

Завиваме трите кори на стегнато руло и ги увиваме в стреч фолио, което поставяме в хладилника за 12 часа.

Внимателно махаме фолиото и разрязваме рулото на кръгчета с дебелина 2 см. Редим рулата в тава с намаслена хартия за печене.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Тази баница ме заинтригува, хареса ми, ще я пробвам!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв