Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пиле

Пица с пиле

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пица с пиле
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
30/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1
"Пица с пиле и още много други вкусотийки"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 250 г
  • вода - 125 мл
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • За плънката
  • масло - 2 с.л
  • чесън - 2 скилидки
  • зелен лук - 1/2 ч.ч.
  • пилешки гърди - 1 бр.
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • пармезан - 1/2 ч.ч.
  • чери домати - 2 бр.
  • рикота - 1/2 ч.ч.
  • гъби - 200 г мариновани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода активирайте маята заедно със захарта и щипка брашно. Отделно пресейте заедно брашното и солта.

Когато маята шупне, я добавете към брашнената субстанция и разбъркайте. Прибавете зехтина и замесете меко тесто. Оставете на топло да втаса за около час.

Сварете пилето в подсолена вода за около 20 минути. Когато се свари го нарежете на ивици.

Разтопете маслото и запържете лука, наситнения чесън и босилека. Изсипете в подходящ съд и оставете да се охлади.

Готовото тесто разточете и сложете в набрашнена тава. Намажете повърхността с билковото масло и равномерно поставете пилешкото месо.

Чери доматите нарежете на колелца и също сложете върху пицата.

Поръсете с гъби и рикота. Завършете с пармезан. Печете около 20 минути или до готовност.

Пицата с пиле е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: