Постни чушки - долма

11/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Склонни сме да похапваме и постни ястия, когато са приготвени добре, като тези постни чушки "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 593
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чушки – 12 бр.
  • домати – 2 бр.
  • моркови – 2 бр.
  • ориз – 1 ч.ч.
  • лук – 1 глава
  • чесън – 2 скилидки
  • магданоз – ½ връзка
  • олио – 30 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме чушките и махаме семенната част.

Нарязваме измитите домати на кубчета, пресоваме чесъна, нарязваме на дребно лука и магданоза, настъргваме морковите.

Запържваме лука и морковите за 3-4 минути в сгорещеното олио, прибавяме доматите и магданоза и задушаваме още 5-6 минути.

Сипваме и нарязаните скилидки чесън, ориза, чаена чаша вода и пържим като бъркаме, докато оризът поеме течността. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

С тази смес пълним чушките и редим в тава. Поливаме чушките с олио и сипваме в тавата вода – на 1/3 от продуктите. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато водата изври.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Албена
Албена
15.05.2016 12:47
Бях чувала долма,но си мислех,че е пълнени чушки но на някакъв диалект.Сега научавам ,че всъщност е сорт чушки за пълнене.
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
15.05.2016 11:53
Съгласна съм с Биляна,това са червени чушки,а не долма
0
0
Биляна
Биляна
11.04.2016 17:18
рецептата звучи супер, само където на снимката чушките не са долма
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв