Хрупкави банички с кайма и спанак

09/04/2016
NEVI
отNEVIПомощник Готвач1624983
"Банички с хрупкава коричка и топяща се в устата сърцевина."
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 209
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кори за баница - 10 листа
  • олио - за намазване на корите
  • сусам - за поръсване
  • За пълнежа
  • кайма - 250 г смес
  • спанак - 300 г
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • яйца - 1 бр
  • олио - 1 - 2 с.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете лука и спанака. В тиган загрейте олиото и запържете каймата, после прибавете лука и накрая спанака.

Когато течността се изпари свалете от котлона и овкусете със сол и черен пипер.

Щом сместа се охлади леко прибавете яйцето и разбъркайте добре. Оформете баничка, като намажете един лист кора с олио и прегънете на две.

В единия край сложете малко от плънката, загърнете страните и навийте на руло, като почнете от страната на плънката (разгледайте снимките). Така направете всички кори.

Подредете готовите банички в тавата с хартия за печене, намажете ги с олио и поръсете със сусам. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурната до златист цвят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Ваня Георгиева
Много съблазнителна рецепта, ще я пробвам.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 06:48
голяма вкусотия, направих ги-облизахме си пръстите- само дето вкъщи лука не се тачи та почти не сложих.
0
0
Мария Георгиева
Интересна плънка за банички. Ще се възползвам от идеята.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв