Пържени кюфтета със сос Бешамел

09/04/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 655
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За кюфтетата
  • кайма - 500 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • хляб - 2 - 3 филийки
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • магданоз
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • За соса
  • масло - 50 г краве
  • прясно мляко - 400 - 500 мл
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа каймата, почистения и нарязан на дребно лук и магданоз, яйцето и накиснатия предварително във вода хляб. Овкусете с подправките на вкус.

Оставете така сместа за 10-15 минути да поеме ароматите, после оформете 12 еднакви кюфтета, оваляйте ги в брашно и изпържете в сгорещено олио. Отцедете на кухненска хартия и оставете настрани.

За соса загрейте на умерен огън маслото и запържете брашно до златисто. После при непрекъснато бъркане добавете прясното мляко, бъркайте до получаване на гладък и гъст сос.

Овкусете с подправките. Сервирайте в порция малко от соса и две кюфтета. По желание може да сложите и четвърт лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 06:20
много обичам бешамел и ще опитам рецептата
0
0
Pressy
Pressy
09.04.2016 11:58
Този сос стана много популярен напоследък,навсякъде го използват и хвалят...Не съм го пробвала,дано ми се получи и ми хареса.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв