Козунаци без месене

09/04/2016
"От нас да знаете, може да приготвите страхотни козунаци и без месене "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 905
  • Преглеждания за месеца9465
  • Преглеждания за седмицата808
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Затоплете 1 кг от брашното във фурната за 30 минути, след което го пресейте 3 пъти. Сипете го в купа и направете кладенче, добавете 1 с.л. захар, натрошете маята и залейте с топлото мляко.

Изчакайте маята да се активира. След това добавете останалото топло мляко, разбитите яйца и разтопената мазнина, щипка сол и захарта. Замесете тесто, което се поръсва с още брашно, за да стане гладко нелепнещо тесто.

Ударете го 100 пъти и след това го върнете в купата, за да втасва. Втасалото тесто се слага на масата, която предварително е намазнена с олио. Тестото не се меси изобщо, а се разделя на 9 равномерни топки.

Разтегнете ги с пръсти и поръсете със стафиди и захар. Направете рула от тях, които се поставят в тавичка. Оставете да втасат отново, намажете ги с разбит белтък и поръсете със захар.

Печете 15 минути на 170 градуса на два реоатана, след което се пекат на долен реотан около 10 минути и накрая около 5 минути на двата реотана.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 1
3 0
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Цветанка Цветанова
Рецептата е уж без да месим, но в същото време пише-"замесете тесто" ?
1
0
Супер Иван
Супер Иван
12.04.2016 18:11
"Затоплете 1 кг от брашното във фурната за 30 минути, след което го пресейте 3 пъти" - точно тук ме загубиха...
13
0
Мариана Видева
Е, то има и без втасване, пък тестото се оставя да втасва.
9
0

Виж всички коментари или напиши такъв