Козунаци без месене

09/04/2016
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"От нас да знаете, може да приготвите страхотни козунаци и без месене "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76 469
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете 1 кг от брашното във фурната за 30 минути, след което го пресейте 3 пъти. Сипете го в купа и направете кладенче, добавете 1 с.л. захар, натрошете маята и залейте с топлото мляко.

Изчакайте маята да се активира. След това добавете останалото топло мляко, разбитите яйца и разтопената мазнина, щипка сол и захарта. Замесете тесто, което се поръсва с още брашно, за да стане гладко нелепнещо тесто.

Ударете го 100 пъти и след това го върнете в купата, за да втасва. Втасалото тесто се слага на масата, която предварително е намазнена с олио. Тестото не се меси изобщо, а се разделя на 9 равномерни топки.

Разтегнете ги с пръсти и поръсете със стафиди и захар. Направете рула от тях, които се поставят в тавичка. Оставете да втасат отново, намажете ги с разбит белтък и поръсете със захар.

Печете 15 минути на 170 градуса на два реоатана, след което се пекат на долен реотан около 10 минути и накрая около 5 минути на двата реотана.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Мариана Видева
Естествено било,че трябва да се замеси, естествено било,че трябва да втаса,аз това го знам,че е естествено.Просто не пишете в заглавията, че е без месене , че е без втасване.
0
0
Таня Левенова
Ами не съм сложила аз заглавието..редактирано е не от мен...
0
0
Митко Джорджев
Много вкусно!
0
0
Ваня Георгиева
Няма начин да не се меси, особенно за козунаци, хляб може но сладките теста са по специфични и конци няма да станат. А Таня е искала да каже, че не се меси докато ви заболят ръцете. :)
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв