Апетитен пай с кайма

09/04/2016
Ваня  Величковаот Ваня ВеличковаПомощник Готвач 1x
"Готови ли сте да се справите с поредното кулинарно предизвикателство?"
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 441
  • Преглеждания за месеца225
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Започнете, като си направите тестото за пая. Смесете заедно брашното, солта и захарта. Добавете маслото и замесете ронливо тесто. Когато консистенцията стане ронлива добавете водата и замесете меко, но не лепкаво тесто. Завийте готовото тесто с фолио и оставете в хладилник.

Загрейте фурната на 220 градуса. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Поставете картофите в тенджера и сипете вода колкото да ги покрие. Варете около 5 минути или докато омекнат. Отцедете водата и намачкайте на пюре.

Отделно задушете лука и чесъна. Когато омекнат добавете двата вида кайма и подправете на вкус. Когато каймата стане ронлива добавете горчицата. Махнете от огъня и прибавете картофеното пюре. Разбъркайте докато се смесят хубаво.

От готовото тесто разточете две еднакви по големина кори. В намазнена тава сложете едната кора, като повдигнете за да покрие стените на тавата. Изсипете готовата смес и разстелете равномерно плънката.

Покрийте с втората кора и запечатайте хубаво, за да не излиза плънка. Направете няколко напречни разреза. Печете около 20 минути до получаване на златен загар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар