Богат солен пай с кайма

09/04/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
"Направо ще ни обидите, ако ни откажете едно парче от пая "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 643
  • Преглеждания за месеца1456
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете, като си направите тестото за пая. Смесете заедно брашното, солта и захарта. Добавете маслото и замесете ронливо тесто. Когато консистенцията стане ронлива добавете водата и замесете меко, но не лепкаво тесто. Завийте готовото тесто с фолио и оставете в хладилник.

Загрейте фурната на 180 градуса. Запържете лука и каймата до златисто. Сипете двата вида бульон. Настържете морковите и ги сложете при каймата. Добавете царевицата и граха. Гответе до изпаряване на течността. Сварете яйцата.

От готовото тесто разточете две еднакви по големина кори. В намазнена тава сложете едната кора, като повдигнете за да покрие стените на тавата. В средата сложете разрязаните на половинки яйца.

Изсипете готовата смес и разстелете равномерно плънката. Покрийте с втората кора и запечатайте хубаво, за да не излиза плънка. Печете 45-50 минути или до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 10:02
Солените пайове са ми слабост,а комбинацията кайма и зелзенчуци с тези подправки ще да е страхотна.
0
0
Гергана  Георгиева
Рецепта две в едно-месо и гарнитура.Страхотна вкуснотия!Браво!
0
0
Веселина Константинова
Много апетитно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв