Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Богат солен пай с кайма

Богат солен пай с кайма

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Богат солен пай с кайма
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
15/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Направо ще ни обидите, ако ни откажете едно парче от пая"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 140 г
  • вода - 4 с.л.
  • масло - 110 г
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • кайма - 1 кг телешка
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • грах - 100 г от консерва
  • яйца - 3 бр.
  • бульон - 300 мл телешки
  • бульон - 300 мл гъбен
  • царевица - 100 г от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете, като си направите тестото за пая. Смесете заедно брашното, солта и захарта. Добавете маслото и замесете ронливо тесто.

Когато консистенцията стане ронлива, добавете водата и замесете меко, но не лепкаво тесто. Завийте готовото тесто с фолио и оставете в хладилник.

Загрейте фурната на 180 градуса. Запържете лука и каймата до златисто. Сипете двата вида бульон. Настържете морковите и ги сложете при каймата. Добавете царевицата и граха. Гответе до изпаряване на течността.

Сварете яйцата.

От готовото тесто разточете две еднакви по големина кори. В намазнена тава сложете едната кора, като повдигнете за да покрие стените на тавата.

В средата сложете разрязаните на половинки яйца.

Изсипете готовата смес и разстелете равномерно плънката. Покрийте с втората кора и запечатайте хубаво, за да не излиза плънка.

Печете соления пай 45-50 минути или до златиста коричка.

Богатият солен пай с кайма е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Солените пайове са ми слабост,а комбинацията кайма и зелзенчуци с тези подправки ще да е страхотна.
11.04.2016 10:02
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Рецепта две в едно-месо и гарнитура.Страхотна вкуснотия!Браво!
10.04.2016 11:21
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много апетитно!
09.04.2016 17:10