Сметанова паста с моцарела

10/04/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо353
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанията на производителя до полуготовност.

Междувременно направете сос Бешамел, като загреете маслото на умерена температура и запържите брашното за 2-3 минути.

Добавете затоплените мляко и сметана на тънка струйка, като непрекъснато бъркате соса. След като се посгъсти го махнете от котлона.

Сипете една лъжица от соса при разбитото предварително яйце и разбъркайте добре, за да се поизравнят температурите.

Сипете яйчената смес в соса, добавете горчицата, бял пипер и сол на вкус. Изсипете полусварената паста в соса и разбъркайте добре.

Прибавете предварително настърганите моцарела и кашкавал и разбъркайте отново. Изсипете пастата в намазана с малко масло тавичка, поръсете с пармезан и запечете за 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар