Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Запеканки»Сметанова паста с моцарела

Сметанова паста с моцарела

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Сметанова паста с моцарела
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Оставете се в ръцете на майсторите - ние знаем как да направим паста, която ще ви шашне"

Необходими Продукти

  • паста - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • готварска сметана - 200 мл
  • прясно мляко - 300 мл
  • масло - 60 г
  • брашно - 50 г
  • кашкавал - 200 г
  • моцарела - 200 г
  • пармезан - 100 г
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • бял пипер
  • сол
  • масло - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанията на производителя до полуготовност.

Междувременно направете сос Бешамел, като загреете маслото на умерена температура и запържите брашното за 2-3 минути.

Добавете затоплените мляко и сметана на тънка струйка, като непрекъснато бъркате соса. След като се посгъсти го махнете от котлона.

Сипете една лъжица от соса при разбитото предварително яйце и разбъркайте добре, за да се поизравнят температурите.

Сипете яйчената смес в соса, добавете горчицата, бял пипер и сол на вкус. Изсипете полусварената паста в соса и разбъркайте добре.

Прибавете предварително настърганите моцарела и кашкавал и разбъркайте отново.

Изсипете пастата в намазана с малко масло тавичка, поръсете с пармезан и запечете запеканката за 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Сметановата паста с моцарела е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: