Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Разядки»Консервирана люта тиквена разядка

Консервирана люта тиквена разядка

МаринаМарина
Помощник Готвач
933831322931
11/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 кг
  • моркови - 500 г
  • домати - 1.5 кг
  • чушки - 500 г червен пипер
  • чесън - 1 ч.ч. скилидки
  • захар - 125 г
  • олио - 1 ч.ч. растително масло
  • оцет - 3 с.л.
  • люти чушки - 3 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и се почистват от кожата и семената. Морковите и чесънът се белят. Лютите чушки се почистват от семената.

Тиквичките, морковите, доматите и чушлетата се смилат на пюре. Разбъркват се и се слагат в тенджера да се варят. След като сместа кипне, се добавя растителното масло.

След 40 минути варене на бавен огън се добавят солта, захарта и оцетът. Оставете сместа да ври още 10 минути и след това добавете смления чесън. Оставете за още десетина минути и след това махнете тенджерата от котлона.

Готовият сос се пълни в буркани. Затварят се хубаво и се обръщат надолу с капачката. Съхраняват се на тъмно и хладно място. Получената смес стига за около 3 литра буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
И аз правя така с тиквички тази разядка, тъй като по здравословни причини не мога да използвам патладжани. Става много вкусна и апетитна.
11.04.2016 16:00