Патладжан с моцарела и доматен сос

11/04/2016
Aneliya Shishmanova
отAneliya ShishmanovaЧирак254424
"Сигурни сме, че ако Раят беше храна, щеше да има вкус на патладжан с моцарела и доматен сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 361
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжана на кръгове, осоляваме го и оставяме да се отцеди за половин час. Изплакваме и го подсушаваме.

Печем го на силно загрят оребрен тиган.

В тавичка подреждаме на един ред половината патладжан, заливаме с половината олио, разпределяме и половината домати, нарязани на кубчета и предварително обелени.

Повтаряме всичко и на втори ред.

Най-отгоре слагаме натрошеното сирене, а върху него - нарязаната на парчета моцарела.

Добавяме подправките и печем на 220 градуса с вентилатор.

Много вкусно се получава, добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Mitiata
Mitiata
16.11.2016 02:50
Много бързо се приготвя, става лесно и е много вкусно наистина, единствено което може да се добави е да се намазни тавичката преди да се сложат първия ред патладжани. Добавих и чесанче после, много си отива на птладжана поне за мен.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв