Милинки 4 семена

11/04/2016
Билянаот БилянаГотвач 1x
"Какво чакате? Запретвайте ръкави и разчистете масата, защото ви предлагаме една страхотно вкусна рецепта "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо409
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тава се излива водата и в нея се размива маята. Белтъкът се разделя от жълтъка и се добавя към маята, а жълтъка се оставя за намазване.

Слагат се солта, захарта, олиото и по малко се изсипва брашното. Замесва се меко тесто. Върху набрашнен плот се разточва тестото с дебелина около 0.5 см. Отгоре се натрошава сиренето и двата края на тестото се прегъват, така че да се срещнат в средата на тестото.

След това се прегъва още веднъж по същият начин и се образува нещо като руло. Нарязва се на филийки, дебели около 1 см. Подреждат се в тава, като леко се застъпват. Тавата се покрива с кърпа и се оставя на топла да втаса тестото.

Когато е готово, жълтъкът се разбива с 1 с. л. олио и 1- 2 капки оцет. С тази смес се намазват милинките и се поръсват със семената. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Когато са готови, се изваждат и леко се мажат с олио, отново се покриват с кърпа за около 15 минути, да си обиколят нивата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Наталиа Петрова
Звучи интересно, но в какво количество трябва да са олиото и маята?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв