Свинско по френски

МаринаМарина
Помощник Готвач
933831322991
12/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • картофи - 10 бр.
  • лук - 5 глави
  • кашкавал - 300 г
  • майонеза - 400 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • масло - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се нарязва на парчета около 1 см. След това се маринова, като се намазва с майонеза. Месото трябва да престои така поне 2 часа.

Измийте и нарежете картофите на шайби с приблизителна дебелина колкото на парчетата месо. Намажете тавата с маслото и след това наредете картофите на нея. Намажете ги със слой майонеза.

Върху тях наредете месото и го посолете с черния пипер и солта. Почистете лука и го нарежете на дебели шайби и след това ги наредете върху месото.

Настържете кашкавала на по-едро ренде. Разпределете го най-отгоре и намажете и останалата майонеза. Сложете тавата във фурната и печете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: