Постен боб в гърне

12/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Тайната на приготвянето на този боб е в неговото бавно готвене. Но да знаете, че чакането си струва "
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 747
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и накисваме боба за 12 часа. Сменяме водата и го слагаме да заври, отстраняваме образувалата се пяна и изхвърляме първата вода. Измиваме боба с хладка вода и го поставяме в гърнето.

Почистваме и нарязваме на дребно лука, морковите, чесъна, доматите, целината и чушките и ги прибавяме към боба. Овкусяваме със сол, захар, чубрица и джоджен. Доливаме топла вода, около 1 л, така че да има 5-10 см разстояние до гърлото на гърнето.

Затваряме с капака и поставяме гърнето в студена фурна, включваме я на 150 градуса, печем 90 минути или повече, ако бобът не е сготвен достатъчно. Махаме капака и оставяме да се запече за 10 минути, вадим го и го поръсваме с наситнения магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Dimitar Stalev
Dimitar Stalev
30.09.2017 16:32
На тази температура не 90 ами и 190 минути няма бобът да заври!Трябвало е да се каже,че първоначално се поставя термодатчика на 200-250 градуса и след като заври ,се намалява на 150 градуса.Според мене много важна подробност!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв