Портокалово кремче с бишкоти

12/04/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо510
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до кремообразна смес, добавете леко затопленото мляко и ванилия. Отделете малка част от получената яйчена смес в една купичка, а останалата прехвърлете в тенджерка и сложете на котлона да заври.

Сложете в купичката нишестето и разбъркайте с телена бъркалка до гладка смес, когато сместа в тенджерката кипне, сложете бучка краве масло и на тънка струйка добавете сместа с нишесте. Бъркайте енергично и непрекъснато, като внимавате да не захване на дъното. Варете до сгъстяване, махнете от котлона и оставете да се охлади.

Покрийте в домакинско фолио крема, докато го изчаквате да изстине, това ще попречи да се получи суха коричка по повърхността му. Измийте добре портокалите с гореща вода и изцедете сока на два от тях и настържете кората им.

Разтворете желатина в сока от портокалите и оставете да набъбне. Добавете желатина към все още топлия крем и разбъркайте, оставете го отново покрит да се охлажда.

Разбийте белтъците в суха купа заедно със солта, когато започнат да стават на пяна добавете постепенно внимателно захарта, като не спирате да разбърквате. Трябва да ви се получи гъста белтъчна смес.

Охладения крем разбъркайте с разбитите белтъци, като използвате дървена шпатула и внимателно поставяте по малко от белтъците, бъркате леко в една посока и отново до пълното поемане на белтъците.

Нарежете останалите портокали и натрошете бишкотите на едро. В десертни купички сложете на дъното малко бишкоти, отгоре няколко парченца портокал и сипете от крема, напълнете всички купички, загладете и оставете в хладилник за няколко часа. Отгоре по желание поръсете със портокали, захарни или шоколадови пръчици и парче бишкота.

Бележка: За по-добър вкус използвайте сладки портокали, които да не киселеят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар