Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с кокос и боровинки без печене

Чийзкейк с кокос и боровинки без печене

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Чийзкейк с кокос и боровинки без печене1 / 2
20/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4-6 парчета
"Тази рецепта попада в топ три на най-любимите ни рецепти за чийзкейк. Опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 1/2 ч.ч. натрошени пълнозърнести
  • захар - 3 ч.л.
  • масло - 6 с.л. краве, разтопено
  • крема сирене - 227 г, на стайна температура
  • захар - 50 г
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • сметана - 240 мл готварска
  • кокос - 1 пакет стърготини
  • сладко - от боровинки, може и пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете вид диетични бисквити и ги смелете в кухненски робот с 3 с.л. захар и разтопеното масло. Разпределете получения блат равномерно по дъното и стените на неголяма тава, като притискате с пръсти.

Разбийте в купа крема сиренето, захарта, ванилията и сметаната. Ако искате, може да добавите още малко захар. Сипете кокосовите стърготини и разбъркайте с лъжица.

Разпределете плънката върху блата в тавата и я заравнете. Отгоре сложете сладкото от боровинки и сложете чийзкейка за няколко часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
514
44
33
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#171823
Потребител#171823
невероятно е , бързо , лесно и вкусно
24.08.2016 12:24
пипи
пипи
Това 227 гр ме уби
27.12.2013 05:33
9
1
Дени
Дени
Аз използвам заквасена сметана,вместо готварска-получава се страхотно. Може да се направи и с пресни плодове-лично аз съм го правила с ягоди :)
17.07.2013 12:47
1
1
даниела
даниела
сметаната би трябвало да е сладкарска,а не готварска.Иначе десерта е много лесен и хубав.Мисля да го направя.
13.07.2013 16:26
2
Алис
Алис
Кат пробвай не с топено сирене, а с крема сирене както си пише в рецептата! Става мноого вкусно и е идеално за лятото :)
13.07.2013 12:54
1
Кат
Кат
А с какво топено сирене го приготвяте (като марка)? Предполагам, че е хубаво да е с доста натурален вкус, но първия път не случих.
25.01.2013 17:59
бернар
бернар
аз го приготвям в малка форма с отлепящи се страни - мисля, че е около 20 см, а обикновено мисля, че ми се получават 10-12 парчета...
06.04.2012 17:28
Силвия
Силвия
Рецептата за колко порции е предназначена?
06.04.2012 17:21