Бисквитена торта с крем ала Наполеон

12/04/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Открихме, че любовта от пръв поглед съществува - тя е сочна и уникално вкусна комбинация от бисквитена торта и Наполеон "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 887
  • Преглеждания за месеца557
  • Преглеждания за седмицата138
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пригответе крема, като в касерола сложите 800 мл от млякото, поставете на котлона и загрейте. Прибавете ванилията, маслото и захарта и оставете да кипне.

Затоплете леко останалите 200 мл от млякото и при непрекъснато разбиване добавете яйцата и брашното, като внимавате да не се получат бучки.

Когато млякото заври, прибавете яйчената смес на много тънка струйка и бъркайте непрестанно и енергично до сгъстяване и получаване на гладък, пухкав крем.

Наредете тортата, като в правоъгълна тава сложите ред от белите бисквити, отгоре залейте с няколко черпака от горещия крем, подравнете и сложете ред от какаовите бисквити, следва пак крем и така процедирайте до края, като завършите с крем.

Поставете така приготвената торта да се охлади и я завършете, като декорирате по избор с шоколад и плодове.

Бележка: Бисквитите нямат нужда от сиропиране, ако ги залеете с още горещия крем, в противен случай може ги сиропирайте със сок от компот.

Ако не разполагате с подходяща правоглна тавичка, може да я наредите и в кръгла, като празните места запълните с разчупени бисквитки, както направих аз. :)подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Aди
Aди
17.06.2016 18:53
Много добре звучи, ще го пробвам
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв