Сиропиран сладкиш

12/04/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67293117005
"Шоколадов сладкиш, сиропиран с ванилов сироп и завършен със сладко от вишни - Уникално добра комбинация!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 848
  • Преглеждания за месеца408
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте сухите съставки - брашното, содата, бакпулвер и какао в купа.

В друга купа разбийте яйцата със захарта, добавете и олиото, бъркайте до хомогенна смес.

Съединете сухите и течните съставки, като едновременно с това разбърквате и постепенно добавяте млякото.

Намазнете и набрашнете кръгла форма и сложете в нея кексовата смес.

Печете в загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути или до суха клечка.

При готовност изкарайте от фурната и нарежете на произволни парчета. Оставете да се охлади.

Направете захарен сироп, като загреете водата и разтворите в нея захарта, оставете на котлона да заври и бъркайте до получаване на сироп.

Докато е топъл сиропът, залейте студения сладкиш и оставете на хладно за минимум 6 часа да се сиропира.

Преди сервиране намажете повърхността на сладкиша със сладко от вишни, получава се уникално добра комбинация.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Много е приятен,винаги си го хапвам с удоволствие :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв