Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Сиропиран какаов сладкиш със сладко

Сиропиран какаов сладкиш със сладко

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Сиропиран какаов сладкиш със сладко
Снимка: Сия Рибагина
2 / 4
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Шоколадов сладкиш, сиропиран с ванилов сироп и завършен със сладко от вишни - Уникално добра комбинация!"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • олио - 100 мл
  • какао - 2 с.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • сладко от вишни - 200 г
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте сухите съставки - брашното, содата, бакпулвер и какао в купа.

В друга купа разбийте яйцата със захарта, добавете и олиото, бъркайте до хомогенна смес.

Съединете сухите и течните съставки, като едновременно с това разбърквате и постепенно добавяте млякото.

Намазнете и набрашнете кръгла форма и сложете в нея кексовата смес.

Печете в загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути или до суха клечка.

При готовност изкарайте от фурната и нарежете на произволни парчета. Оставете да се охлади.

Направете захарен сироп, като загреете водата и разтворите в нея захарта, оставете на котлона да заври и бъркайте до получаване на сироп.

Докато е топъл сиропът, залейте студения сладкиш и оставете сиропирания сладкиш на хладно за минимум 6 часа да се сиропира.

Преди сервиране намажете повърхността на сладкиша със сладко от вишни, получава се уникално добра комбинация.

Сиропираният какаов сладкиш със сладко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много е приятен,винаги си го хапвам с удоволствие :)
13.04.2016 17:36