Мариновани гъби с розмарин

13/04/2016
"Според шегаджиите има два вида гъби - пироговки и орландовки. Ние ще добавим и маринованите гъбки на Веселка, които са божествено вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 356
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • гъби - 700 г
  • оцет - 1 к.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • розмарин - 1 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги почистете. Ако са по-едри ги нарежете на половинки.

Сложете ги в подходящ съд за варене и ги покрийте с вода. Добавете оцета, олиото, солта и захарта.

Загрейте ги, докато заврят. Оставете ги да поврят около 5-6 минути.

Отстранете съда от котлона, добавете розмарина и ги оставете около 30 минути да си поемат от маринатата. Прецедете ги и консумирайте охладени.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гергана  Георгиева
Страхотни гъбки!Обичам ги и приготвени с масълце :)
1
0
Стан Ой
Стан Ой
13.04.2016 17:46
Като гарнитурка към някоя сочна пържолка ги виждам
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв