Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Друсан кебап с гъби и зелен лук

Друсан кебап с гъби и зелен лук

Друсан кебап с гъби и зелен лук
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
05/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Ядосаните домакини приготвят много по-вкусен друсан кебап, защото раздрусват тенджерите по-здраво"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг без кост
  • гъби - 300 г
  • лук - 2 глави
  • зелен лук - 1 връзка
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • бял пипер
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парченца и го сложете в тенджера заедно със солта, черния и белия пипер.

Налейте 1/2 чашка вода. Похлупете с капак и оставете на умерен огън да се задуши.

Прибавете измитите и почистени гъби и червения пипер. Когато водата изври, месото и гъбите започват да се пържат и трябва да внимавате да не загорят.

Към края на пърженето добавете нарязания на ситно лук. Похлупете с капака и оставете лука да се задуши заедно с месото и гъбите.

Няколко пъти раздрусайте тенджерата с кебапа заедно с капака.

Друсаният кебап с гъби и зелен лук е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Голяма вкусотия.Аз доливам и съвсем малко червено вино.
27.05.2016 20:53
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Да, вкусничко е!
14.04.2016 15:24
Pressy
Pressy
Ммм...вкуснотия ! Изглежда много хубаво !
14.04.2016 15:13
1