Охлюви със зелен лук и ориз със спанак

14/04/2016
NEVI
отNEVIПомощник Готвач1624983
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 046
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сложете охлювите да се сварят в голяма тенджера, варете около 15-20 минути. Измийте ги и сменете водата. Сложете ги да се варят за още 15-20 минути.

Свалете от котлона и ги охладете под течаща вода. Извадете охлювите от черупките им с помощта на малка вилица (или с каквото ви е удобно) и почистете от нечистотиите.

Измийте ги хубаво под течаща вода. Нарежете зеления лук и го запържете в олиото, прибавете охлювите и гответе още няколко минути. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица и свалете от котлона. Сварете ориза в 3 ч.ч. леко подсолена вода.

Почистете, измийте и нарежете спанака и лука. Запържете ги в олиото, когато изври течността от зеленчуците прибавете сварения ориз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Свалете от котлона и добавете бачка студено масло и разбъркайте добре. Сервирайте, като по ръба на чинията сипете от ориза и в средата сипете от охлювите, завършете ястието с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар