Моята Лазаня

15/04/2016
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач41965733041
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 590
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна: 180 градуса с вентилатор. Намаслена голяма дълбока тава.

Нарязва се на ситно 1 глава лук и се задушава с зехтина, докато омекне. Прибавя се каймата и се задушава, докато стане рохкава. Прибавят се доматите. Оставя се да къкри няколко минути. Добавят се всички подправки, виното, захарта и се оставя на умерен огън, докато изври водата, да остане на мазнина. Накрая се прибавя наситнен магданоз, копър и пресованата скилида чесън.

Бешамел: В дълбок съд се разтопява маслото, прибавя се брашното и се бърка до леко златист цвят на умерен огън. Работи се с телена бъркалка за по-голямо удобство. Прибавя се студеното прясно мляко на тънка струйка, като се разбърква постоянно и се вари до леко сгъстяване, но нека да е по-скоро течен, а не гъст.

Редене на Лазанята: Голяма правоъгълна тава се намаслява. Дъното ѝ се покрива със сос Бешамел и се редят плътно корите една до друга и се начупват, където не достига. Заливат се със сос Бешамел, след това с доматения сос и се ръси от настърганото сирене. Това се повтаря четири пъти, като завършва с доматен сос с каймата и се поръсва обилно с Пармезана. Може да се добавят и малки парчета хубаво масло.

Корите за Лазанята не се варят предварително, а както са в пакета си.
Пече се на 180 градуса с вентилатор за около 40-45 минути до хубав загар.

PS: Добавям снимка и на приготвения сос Бешамел с масло.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
07.05.2016 16:47
Едно от нещата които готвя често.Много богата на аромати рецепта.
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Добави коментар.
Нямам нищо против някой да добави снимка към моите рецепти, но ако не се сърдиш ще ти отбележа, че не е добре покрита в краищата лазанята ти със сос Бешамел и коричките са се вдигнали което говори, че там е суха. Сос Бешамел трябва да е на голямо количество, това е задължително.
Ако не ти харесва моя коментар веднага ще го изтрия.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв