Манастирски Борш

15/04/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 374
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете червеното цвекло картофите, морковите и ги нарежете на малки кубчета.

Измийте, почистете и нарежете на ситно праз лука, червеното зеле, кромида и доматите.

Гъбите ги почистете и нарежете на филийки или ламели.

Сложете във средно голяма тенджера водата с разтворения бульон и изсипете приготвените продукти със зехтина или олиото и подправките.

Оставете да се варят около 30 минути на средна температура 180 градуса.

Разбърквайте по-малко, за да не се закачват зеленчуците на дъното.

След като се уверите, че всичко е сварено, го оставете настрани 15 минути.

Сервирайте борша топъл, като прибавите на порция по една супена лъжица сметана или кисело мляко.

Поръсете със ситно нарязания магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар